General Electric - GE обяви, че закрива допълнително 10 000 работни

...
General Electric - GE обяви, че закрива допълнително 10 000 работни
Коментари Харесай

Още съкращения в General Electric, закриват 10 000 работни места

General Electric - GE обяви, че закрива в допълнение 10 000 работни места в авиационното си поделение поради поголовната анулация на поръчки за самолети за които компанията създава мотори, осведоми Франс прес.

Свиването на щата ще стане посредством доброволни напускания и уволнения. Те ще добавят първата вълна на съкращения на 2600 работни позиции от март. Компанията има за цел да понижи чиновниците си в авиационния бранш с 25% или с към 13 000 чиновници.

Boeing обяви предходната седмица, че редуцира 16 000 работни места или около 10% от работната си сила в производството на цивилен самолети. Компанията също по този начин мощно понижи производството на своите самолети 787 и 777 / 777X на дълги дистанции. Компанията към момента не е оповестила дата, когато ще възобнови монтажа на своя флагман 737 MAX аероплан. Airbus аналогично също намали производството. GE е директно обиден от тези решения, защото прави самолетни мотори за Boeing и Airbus.

Глобалният въздушен трафик се чака да означи спад с 80% през второто тримесечие спрямо февруари, съобщи General Electric в писмо до 52 000 чиновници. " За да защитим нашия бизнес, ние реагирахме с сложни дейности за понижаване на разноските през последните два месеца. За страдание се изисква повече ", споделя основният изпълнителен шеф Дейвид Джойс в писмото.

Намаляването на работните места е част от проект за спестявания от 3 милиарда $, който ще бъде прибавен тази година. Освен това половината от чиновниците, отговарящи за поддръжката и ремонта на авиацията, остават без работа в продължение на три месеца. Наемането също е замразено и бонусите са анулирани.

GE, която прави моторите на самолети в взаимно дружество с френската компания Safran, CFM, означи спад на приходите с 8% до 20,52 милиарда $ през първото тримесечие. Приходите на авиационното поделение паднаха с 13% до 6,9 милиарда $, до момента в който поръчките му понижиха с 14%. Групата, която предизвести в края на април, че най-лошото занапред следва, не е потърсила към този момент финансова помощ, обещана като защитна мярка за опазване на работните места от федералното държавно управление. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР